Despre noi

Proiectul Apium Food aparține Iulianei Petrunjel, o tânără pasionată de bucătărie și de vraja care se petrece atunci când aromele potrivite se întâlnesc, într-o îmbrățișare plină de gust, în aceeași farfurie. Probabil ați recunoscut-o pe Iuliana de la emisiunea Master Chef, la care a participat în calitate de concurentă. De aici, până la Apium Food nu a fost decât „un strop de sare”.

Apium Food – Mâncarea grasă ne slăbește sănătatea

Denumirea „apium” înseamnă „rădăcinoasă” în limba latină și pentru că numele de familie al Iulianei este Petrunjel, alegerea pentru afacerea ei a fost mai mult decât inspirată. Deviza după care se ghidează este „Mâncarea grasă ne slăbește sănătatea”, iar fiecare preparat marca Apium Food urmărește respectarea echilibrului nutrițional, fără a face rabat de la gust și calitate. Alegerea celor mai bune ingrediente, alături de know-how-ul bucătarului, transformă orice ingrediente într-o mâncare gustoasă, sănătoasă și satisfăcătoare.

Apium Food înseamnă Iuliana Petrunjel și echipa ei dedicată calității și perfecțiunii. Așadar, vrem să vă invităm, alături de Iuliana, să descoperiți cum a luat naștere această afacere plină de gust.

De la pictură și dans, la bucătărie

Iuliana a copilărit în comuna Mărgineni, unde a făcut și primii ani de școală. Ulterior, s-a transferat la C.N de Artă „George Apostu”, din Bacău, unde a studiat câțiva ani de pictură și coregrafie. După finalizarea studiilor liceale, Iuliana a plecat, împreună cu soțul ei, în Italia. Acolo a avut mai multe joburi, printre care și un post la un restaurant, locul unde a făcut, pentru prima oară, cunoștință cu o bucătărie profesională, cu munca unui bucătar chef.

„Acolo am avut ocazia să cunosc un bucătar excelent. Știți că bucătăria italiană este foarte bună și foarte variată. Mi-a plăcut foarte mult felul în care combina aromele. Atunci a fost declicul…”, spune Iuliana, care și-a descoperit pasiunea pentru gătit, pentru combinat arome. La început, gătea pentru familie și prieteni, iar preparatele ei deveneau din ce în ce mai apreciate.

Momentul Master Chef

După câțiva ani de muncă asiduă peste hotare, Iuliana și soțul ei au decis să revină în țară. Pasiunea pentru gătit a continuat și acasă, astfel încât, atunci când a auzit că se fac preselecții pentru emisiunea Master Chef, Iuliana s-a înscris în competiție. S-a dus la Iași cu un risotto cu gorgonzola, pară și nucă. Chefii de la emisiune (Foa, Hădean și chef Patrizia) au apreciat din prima faptul că Iuliana făcea diferență clară între risotto și orez.

„Tot atunci le-am făcut și colțunași cu brânză dulce fierți în lapte, le-au plăcut foarte mult juraților și am trecut mai departe”, a mai spus Iuliana Petrunjel .

La București a impresionat din nou, având de făcut două rețete în jumătate de oră.  Iuliana a finalizat risotto chiar în fața chefilor și a fost apreciată, din nou, mergând și mai departe. Au urmat trei săptămâni de foc, cu filmări și gătit la foc automat, câte 16 ore pe zi.

„Practic au fost vreo 6.000 de concurenți iar eu am intrat în primii 24”, își amintește Iuliana cu plăcere. Ea a terminat competiția pe locul 18.

Momentul Apium Food

Datorită talentului ei, Iuliana a primit mai multe propuneri de lucru, inclusiv de la chef Patrizia Paglieri, care o dorea pe Iuliana la noul restaurant. Însă, Iuliana a decis să revină în Bacău și să-și deschidă propria afacere – Apium Food – care astăzi este una dintre cele mai apreciate pe plan local.

Afacerea a început cu meniul zilei, pentru diferite firme. În timp, și- au diversificat oferta de produse și cererea a început să fie din în ce mai mare.

„La un moment dat, ni s-au cerut meniuri de grădiniță și școli. Am renunțat la meniul zilei și ne-am axat pe contracte și evenimente”, a precizat Iuliana Petrunjel.

Printre cele mai de succes preparate Apium Food, se regăsesc platourile calde: platoul clasic cu carne, platoul vegetarian, platoul de post și platoul de combinație pește-brânză.

În prezent, Apium Food asigură atât servicii de catering în Bacău, cât și livrarea produselor la domiciliu. 

Telefon: 0742 401 401